Свинско с прясно зеле в гювеч

17/03/2012
от Олег ИвановНовак
"Докато стане готово киселото зеле, опитайте и нашето предложение за топящо се в устата свинско с прясно зеле в гювеч "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо38 347
  • Преглеждания за месеца1352
  • Преглеждания за седмицата399
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското се разделя на парчета или се нарязва на късове. Загрява се малко мазнина и се запържва, докато си смени цвета. Овкусява се със сол и пипер и се сипва в гърнето, където вече сте нарязани и леко намачкали със сол прясното зеле.

Добавят се накълцан лук и ситно нарязан морков, всички подправки и настърганите домати. Обърква се и се похлупва. Свинско с прясно зеле в гювеч се пече за около 2 часа в умерена фурна, без да се загрява предварително.подобни рецепти тук
5 12
4 6
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Петя
Петя
04.06.2015 14:47
Когато готвите зеле НИКОГА не слагайте лук а за чубрица и дума да не става!
12
2
Страшко
Страшко
21.11.2013 12:47
Добре е ако зелето първо поври малко в тенджера да омекне,така в гювеча ще се събере повече зеле.
9
0

Виж всички коментари или напиши такъв