Парена туршия с червени чушки

17/03/2012
Дебелата Бертаот Дебелата БертаНовак / Автор
"Доверете се на майсторите - това е най-добрата рецепта за парени чушки!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8-10 буркана
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо23 650
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг3,6 от 5

Необходими Съставки

  • червени чушки - 5 кг
  • чесън - скилидки
  • за маринатата
  • оцет - 1 литър
  • олио - 500 мл
  • захар - 200 г
  • сол - 200 г
  • черен пипер - зърна
  • дафинов лист - няколко
  • аспирин - 18 броя

Начин на приготвяне

Смесете всички продукти за маринатата и ги сложете да кипнат.

Почистените от дръжките и семки чушки се слагат в голям съд и се заливат с горещата марината.

Аспиринът се счуква отгоре. Похлупете съда и оставете да престои за 12 часа така, като периодично разбърквате.

След това натъпчете чушките в буркани, като добавите и обелени скилидки чесън и доливайте в бурканите от маринатата.

Затворете ги, стерилизирайте бурканите за 10 минути и оставете да се охладят.подобни рецепти тук
  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 6
4 3
3 3
2 2
1 2
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар