Задушени зеленчуци на тиган

17/03/2012
от БогиНовак
"Ако сте сготвили повече - е лека вечеря, а ако са по-малко - вкусна гарнитура към пържолката "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции3-4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо50 897
  • Преглеждания за месеца1844
  • Преглеждания за седмицата447
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете всички зеленчуци на парчета, кръгчета, лука на полумесеци, а доматите на парчета, като ги почистите от семенната вътрешност.

Загрейте мазнината в широк тиган и добавете лука на полумесеци, цели скилидки чесън, патладжана, чушките, тиквичката, картофа на кръгчета. Долейте около 100 мл вода и похлупете да се задуши за 10 минути.

Махнете капака, разбъркайте, добавете доматите и оставете да се готви, докато течността се изпари. Накрая овкусете с подправки и поднесете.подобни рецепти тук
5 12
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

кирчо
кирчо
26.09.2013 12:21
Нарежете всички зеленчуци на парчета, кръгчета, лука на полумесеци, а доматите на парчета, като ги почистите от семенната вътрешност.

Загрейте мазнината в широк тиган и добавете лука на полумесеци, цели скилидки чесън, патладжана, чушките, тиквичката, картофа на кръгчета. Долейте около 100 мл вода и похлупете да се задуши за 10 минути.

Махнете капака, разбъркайте, добавете доматите и оставете да се готви, докато течността се изпари. Накрая овкусете с подправки и поднесете.
0
7

Виж всички коментари или напиши такъв