Бисквити с лешници и глазура

05/02/2017
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
"Имате ли си голям буркан, в който да прибирате бисквитите, или те никога не успяват да стигнат до буркана "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо75
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • брашно - 2 ч.ч.
  • масло - 100 г
  • захар - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • ванилия - 1 бр.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • лешници - 50 г начукани
  • шоколад - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме размекнатото масло със захарта на крем и добавяме яйцата, отново разбъркваме.

Постепенно добавяме пресятото брашно с бакпулвера и ванилията.

Накрая сипваме и лешниците и замесваме средно твърдо тесто.

Разточваме го на кора с дебелина 0.5 см и изрядваме формички.

Редим бисквитите в тава застлана с хартия за печене и ги печем в предварително загрята умерена фурна на 180 градуса за 12-15 минути.

Вадим ги, леко охлаждаме и ги топим в разтопен на водна баня шоколад.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар