Меденки с шоколадова глазура

27/01/2017
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
"И с глазура, и без глазура - все ще ги хапнем и все ще ни е вкусно "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо212
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Към разбитото яйце добавяме подправките и содата и разбъркваме.

Прибавяме течния мед и мекото масло и отново размесваме. Пресяваме брашното с бакпулвера.

Постепенно го добавяме към яйцето и замесваме тесто, което не лепне. Завиваме в стреч фолио и прибираме в хладилника за час.

Разточваме кора с дебелина 0.5 см и с помощта на формички режем фигурки. Редим ги в тава застлана с хартия за печене.

Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за 10 минути. Охлаждаме и ги потапяме в разтопения на водна баня шоколад.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар