Дроб сарма с гъби

29/01/2017
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай10686
"Ще ви кажем само на вас, защото сте ни приятели - тайната съставка на дробсърмата е ... гъбите. И да ви е сладко "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 853
  • Преглеждания за месеца514
  • Преглеждания за седмицата23
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме в подсолена вода комплекта, отпенваме, ако има нужда, прецеждаме бульона и го запазваме.

В сгорещено олио запържваме наситнения стар лук до омекване и прибавяме нарязаните на дребно гъби, задушаваме.

Нарязваме охладеното месо на дребно и го прибавяме към гъбите и лука, запържваме за кратко, овкусяваме със сол, черен и червен пипер и джоджен.

Добавяме наситнения пресен лук и ориза, разбъркваме и заливаме с бульон (около 800 мл).

Прехвърляме в тава, покриваме с булото и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна, докато оризът почти поеме водата.

Разбиваме яйцата с киселото мляко, брашното и подправките и покриваме ориза плътно, за да се задуши.

Печем до готовност.
подобни рецепти тук
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар