Джинджифилови човечета

29/01/2017
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
"Някои харесват звездички, други джинджифилови човечета, а ние обичаме да ви угаждаме "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо58
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • брашно - около 400 г
  • яйце - 1 бр.
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • канела - 1 ч.л.
  • джинджифил - 1 ч.л., на прах
  • сол - 1 щипка
  • бахар - 1 щипка
  • индийско орехче - 1 щипка
  • масло - 125 г
  • захар - 1 ч.ч.
  • мед - 5 с.л., течен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбъркваме сухите съставки.

С миксер разбиваме омекналото масло със захарта, докато станат на крем, и прибавяме меда и яйцето, отново разбиваме.

Внимателно прибавяме сухите съставки и замесваме тесто, което не ни лепне по ръцете, покриваме със стреч фолио и охлаждаме за час.

Разточваме на набрашнена повърхност на кора около 5 мм.

Изрязваме човечета, които редим в тава, застлана с хартия за печене.

Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за 10-12 минути.
подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар