Селски тутманик

Fat BertaFat Berta
Джедай
355700502k
Селски тутманик1 / 2
15/03/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
1 бр.
"Колкото и далеч да отидете, винаги ще си спомняте за този селски тутманик, като за най-вкусното нещо на света"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 ч.ч
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода - 1 ч.л.
  • сирене - 1 ч.ч. настъргано
  • олио
  • подправки - по желание (червен, черен пипер, чубрица...)
  • сусам - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте содата към киселото мляко и ги добавете към брашното.

Омесете добре тестото и добавете сиренето.

От така приготвеното тесто оформяйте топки, потапяйте ги в олио и ги нареждайте в тава.

Смесете малко олио с червен, черен пипер, малко чубрица, сусам, разбъркайте и с четка намажете отгоре тутманика.

Сложете да се пече в умерено загрята фурна до готовност.

Рейтинг

3.9
55
47
31
23
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Без яйца ли се прави?
18.04.2019 18:22
Василева
Василева
Публикуваната снимка ,май не е от тази рецепта,
няма как от изброените продукти да се получи такъв хубав тутманик,пък даже и селски.
06.03.2014 18:02
1
Кулинарка
Кулинарка
Много ми е интересно как ще се получи тесто от една чаша брашно с една чаша кисело мляко,че ида се оформи и на топки.........хахахаха....
12.02.2014 20:48
2
джурина
джурина
да, брашното е малко, но пък рецептата е за 1 порция.
20.01.2014 02:24
1
мама
мама
няма начин със содата да стсне пухкав селски тутманик,това се постига само с мая!
25.08.2013 18:01
Р.Георгиева
Р.Георгиева
Брашното не е ли малко 1 ч.чаша
05.06.2013 22:12
1