Пукани чорбаджийски чушки

26/01/2017
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
"Във всяка къща, повтаряме, във всяка къща трябва да има поне по един буркан от тези невероятни пукани чорбаджийски чушлета "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо7 823
  • Преглеждания за месеца5668
  • Преглеждания за седмицата2293
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • чорбаджийски чушки - 3 кг
  • оцет - 400 мл
  • олио - 500 мл
  • магданоз - 1 връзка
  • чесън - 1 глава
  • сол - по 1 с.л. на буркан от 800 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подреждаме измитите буркани и слагаме оцет до долния ръб.

Добавяме по 4 с.л. олио на буркан, по 1 с.л. сол.

Разпределяме накълцания чесън и магданоз в бурканите.

В сух тефлонов тиган, запичаме измитите, подсушени и почистени от дръжките чушки, докато се напукат и още докато са топли ги редим в бурканите.

Притискаме плътно чушките, затваряме докато са горещи, обръщаме и оставяме да изстинат.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар