Мариновани патладжани в буркани

26/01/2017
"Всяко вкусно мезе си иска и майстора, и времето - но винаги си заслужава усилията "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 797
  • Преглеждания за месеца43
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • патладжани - 3 кг
  • чесън - 1 глава
  • магданоз - 1 връзка
  • олио - 350 мл
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и нарязваме на шайби патладжаните.

Посоляваме ги и оставяме да се отцедят за час. Изплакваме ги, подсушаваме и пак посоляваме.

Сгорещяваме олиото в дълбок съд и леко запържваме шайбите от двете страни.

Започваме да редим шайбите в буркани, като между тях слагаме накълцан магданоз и чесън.

Затваряме бурканите и ги стерилизираме за 15 минути след завиране.

Вадим ги горещи, обръщаме и оставяме да изстинат.


подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар