Мариновани патладжани в буркани

26/01/2017
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
"Всяко вкусно мезе си иска и майстора, и времето - но винаги си заслужава усилията "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 050
  • Преглеждания за месеца1448
  • Преглеждания за седмицата356
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и нарязваме на шайби патладжаните.

Посоляваме ги и оставяме да се отцедят за час. Изплакваме ги, подсушаваме и пак посоляваме.

Сгорещяваме олиото в дълбок съд и леко запържваме шайбите от двете страни.

Започваме да редим шайбите в буркани, като между тях слагаме накълцан магданоз и чесън.

Затваряме бурканите и ги стерилизираме за 15 минути след завиране.

Вадим ги горещи, обръщаме и оставяме да изстинат.


подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар