Ориз с тиквички и заливка на фурна

25/01/2017
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
"Понякога ни се прияжда нещо по-така - леко и вкусно и тогава задължително си приготвяме от тези тиквички "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 635
  • Преглеждания за месеца102
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • кайма – 500 г
  • ориз – 300 г
  • тиквички – 3 бр.
  • моркови – 2 бр.
  • лук – 1 глава
  • чесън – 3 скилидки
  • яйца – 4 бр.
  • прясно мляко – 500 мл
  • брашно – 2 с.л.
  • олио – 1 ½ к.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • копър
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме тиквичките и морковите, след като сме ги обелили и измили на кубчета.

В тиган с половината от олиото запържваме нарязания на кубчета лук, прибавяме морковите, тиквичките и нарязан чесън и запържваме за 10 минути, като бъркаме.

Прехвърляме в тавичка и в тигана наливаме останалото олио и запържваме каймата, докато побелее.

Прибавяме измития ориз и бъркаме 5-6 минути.

Поръсваме с нарязан магданоз и заливаме с чаша топла вода.

Като попие водата прехвърляме в тавичката при тиквичките, разбъркваме и заливаме с още 1 чаша вода.

Печем в умерена фурна и щом поеме водата заливаме с предварително разбърканите яйца, прясно мляко и брашно. Печем докато хване златиста коричка, поръсваме с нарязан копър.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар