Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Касадия с пиле

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
29656361k
Касадия с пиле1 / 2
14/03/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
1 бр.

Необходими Продукти

  • касадия - 2 броя царевични мексикански питки
  • пилешко месо - 250 г сварено
  • царевица - 2 с.л.
  • горчица - 1 - 2 с.л.
  • сметана - 1 с.л. заквасена
  • чушки - 1 брой
  • мазнина - 4 с.л.
  • за мексиканския сос
  • домати - 2 броя
  • лимони - 1 с.л. лимонов сок
  • кориандър - 3 стръка
  • чесън - 1 скилидка
  • люти чушки - 1 брой
  • зехтин - 5 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

пригответе първо мексиканския сос, като нарежете ситно почистените домати и чушката и ги смесите със счукания чесън. Добавете зехтина, лимоновия сок и оцета, сол на вкус и ситно нарязания кориандър. Всичко се разбърква добре.

Загрейте тиган за палачинки, сач или просто голям тиган с 2 с.л. мазнина. Сложете едната касадия отгоре и я притиснете леко. Намажете я обилно с мексиканския сос, сметана, горчица, разпределете късове сварено пилешко, царевицата, тънките резени чушка.

Внимателно притиснете и след като се е пекла питката 2-3 минути, сложете втора отгоре, като капак. Намажете я с мазнина и притиснете много добре.

Внимателно обърнете касадията така, че да се опече и втората питка. Отново притискайте за 2 минути и свалете касадията. Нарежете я на 4 равни части и я поднесете.

Рейтинг

3.5
52
41
34
21
10
Дай твоята оценка: