Пълнени пилешки гърди със сирене

14/03/2012
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 559
  • Преглеждания за месеца144
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг3.8 от 5

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 4 броя пилешки гърди
  • вино - 1 ч.ч.
  • сирене - 250 г
  • спанак - 250 г
  • сол
  • черен пипер
  • мащерка - 1 ч.л.
  • индийско орехче - 1/2 ч.л.
  • сметана - 1 - 2 с.л. заквасена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките гърди разрежете с остър нож от едната страна така, че да се получи джоб. СЛед това ги сложете в найлонов плик и внимателно ги начукайте. Натрийте ги със сол, черен пипер и мащерка вътре и вън. Полейте ги с вино леко и оставете да престоят за 30 минути.

През това време натрошете сиренето и го объркайте със сметаната, подправки на вкус и индийско орехче и предварително бланширания, отцеден и ситно накълцан спанак.

Напълнете пилешките гърди с плънката и защипете с клечки, за да не излезе при печене. Подреждайте ги в намазнена тава, долейте виното от мариноването, сложете фолио на тавата и сложете да се пекат за 40 минути в умерено загряна фурна. Може да ги изпечете и на грил, като ги намажете обилно с мазнина преди това.подобни рецепти тук
5 2
4 1
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар