Печена свинска плешка

13/03/2012
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо20 914
  • Преглеждания за месеца161
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг4,4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете свинската плешка и с нож я нарежете така, че да се получи голямо парче, което може после да се завие. Хубаво го поръсете със сол и черен пипер отвсякъде и го поставете в намазнена тава.

Смесете всички продукти за маринатата, като разбъркате, за да може медът да се разтвори във виното. Намажете добре месото отвсякъде с маринатата, завийте го на руло и го полейте с останалата марината.

Оставете да престои така за 2 часа. След това го разгънете и във вътрешността намажете с малко горчица и поръсете с мащерка. Завийте отново на стегнато руло, навийте с канап или дебел конец и го завържете, за да не се разпада.

Долейте 1 ч.ч. топла вода в тавата. Сложете фолио и пъхайте да се пече няколко часа на слаба фурна. Аз го пека цяла нощ на около 150 градуса.подобни рецепти тук
5 9
4 5
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар