Селски козунак

13/03/2012
от ШоколадкаНовак
"Тази година задължително добавете в козунака си орехи, стафиди, мармалад или канела, а защо не всичко на куп "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции1 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 105
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4,2 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете топличкото мляко, маята, 1 разбито яйце, 1 с.л. захар и брашно в голям съд, докато се получи каша по-гъста от боза. Похлупете купата и оставете на топло да втаса и да увеличи хубаво обема си.

Разбийте останалите яйца със захарта и разтопеното масло, като заделите малка част от него, с която ще си намазнявате ръцете. Пресейте брашното.

Разбъркайте втасалата смес с маята с яйчната, добавете лимоновия сок и брашното. Започнете да месите, като си намазнявате ръцете в заделеното масло. Месете продължително, докато се получи меко тесто с леки мехури. Оставете го на топло да втасва.

След това разделете тестото на 3 части. Всяка разточете тънко, като ги слагате една върху друга и ръсите между тях с канела, ядки, стафиди и малко мармалад. Завийте на руло и леко го усуквате. Сложете го в намазнена тава на охлюв и пак оставете да втаса на топло, докато увеличи обема си повече от 2 пъти.

Отгоре намажете с разбит жълтък и поръсете с кристална захар. Сложете да се пече в загрята фурна на около 160 градуса. Щом стане готов селският козунак се отлепя по краищата от тавата.подобни рецепти тук
5 2
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар