Сач с пилешко месо

11/03/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър3762300
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо13 234
  • Преглеждания за месеца80
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете сача на котлона и постепенно го загрейте. Щом се загрее хубаво, сипете олиото и накълцания на тънки ивички бекон да се запържи.

След него добавете лука, нарязан на тънки полумесеци, скълцания ситно чесън и пилешкото, нарязано на късове.


Овкусете със сол и черен пипер. През цялото време, като прибавяте продуктите, трябва да бъркате.

Щом пилешкото се позапържи, добавете тънко нарязаните гъби, ситно нарязаните домати и чушките на тънки колелца.

Разбъркайте и долейте виното, изчакайте да се изпари и долейте сметаната.

Щом цялата течност се изпари и всичко остане на мазнина, добавете скълцания магданоз и полейте с лимонов сок и чукнете яйцата.

След 30 секунди-1 минута махнете от котлона и поднесете пилешкия сач.
подобни рецепти тук
5 13
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Katq
Katq
16.01.2014 18:13
Аз правя подобен сач, само че без яйцата и сметаната и слагам тиквички и патладжан нарязани на ленти и моркови рендосани на едро ренде. Зимата слагам кисели, не мариновани, краставички. Става много вкусно.
1
0
дима
дима
27.05.2013 16:32
Къде са яйцата?
0
0
emisra
emisra
30.04.2013 22:57
И къде е сметаната?
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв