Селски хляб

11/03/2012
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции1 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 064
  • Преглеждания за месеца88
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

  • брашно - 300 г
  • масло - 1 с.л. меко
  • вода - 175 мл. топла
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • мая - 1 ч.л. суха
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното в купа, направете кладенче и добавете мекото масло. Започнете да го мачкате с брашното, докато се получат на трохи.

Сипете захарта, солта, маята и топлата водичка. Замесете добре до гладко тесто. Оставете го покрито да втаса за 45 минути на топло.

Премесете го след това отново с малко брашно и оформете самуна. Преместете го в продълговата форма, застлана с хартия за печене.

Ако предпочитате, може да го изпечете и в овална тава, за да се получи кръгъл хляб.

Оставете го да втаса за 30 минути пак и го сложете да се изпече в предварително загряна на около 200 градуса фурна за 20 минути.

Покрийте веднага след това отгоре с алуминиево фолио и го доопечете за още 20 минути.подобни рецепти тук
5 6
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар