Пиле с чоризо по испански

23/02/2017
Росица Стояноваот Росица СтояноваНовак / Автор
"Знаете ли какво е поне пет пъти по-вкусно от обикновеното пиле? Точно така - пиле по испански "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 245
  • Преглеждания за месеца79
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • пилешки бутчета - 8 бр. (обезкостени и без кожа)
  • лук - 1 глава
  • зехтин - 2 с.л.
  • домати - 400 г от консерва
  • маслини - 25 г без костилки
  • чушки - 1 червена + 1 жълта
  • бяло вино - 150 мл сухо
  • черен пипер
  • чоризо - 80 г
  • червен пипер - 1 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина в голям съд, разполовете бутчетата и ги запържете до златисто.

Лука нарежете на тънки шайби, чесъна счукайте. Добавете ги към пилето. Нарежете чушките на шайбички и запържте и тях докато омекнат.

Сипете виното, доматите и червения пипер, разбъркайте и изчакайте сместа да заври. Нарежете чоризото, добавете го и гответе ястието на бавен огън около 15 минути.

Нарежете маслините и ги овкусете със сол и черен пипер. Нарежете магданоза, украсете ястието и поднесете с купичка маслини отстрани.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар