Баклавички от бутер тесто

11/03/2012
от ВаленаНовак
"Скрийте тези баклавички някъде, защото им трябват поне няколко часа, за да се напоят добре и да станат разкошни "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции12-15 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 150
  • Преглеждания за месеца116
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.2 от 5

Необходими Съставки

  • бутер тесто - 500 г
  • орехи - 2 ч.ч. смлени
  • яйца - 1 - 2 броя
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • ванилия - 2 прахчета
  • За сиропа
  • захар - 3 ч.ч.
  • вода - 3 - 4 ч.ч.
  • ванилия - 1 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта и ванилията и добавете смлените орехи. Разбъркайте добре.

Разстелете бутер тестото и го разделете на 2 равни части. Разпределете от ореховата смес по средата на всеки от правоъгълниците по дължината и завийте на руло.

Нарежете двете рула на повече малки рулца. Наредете ги в тава и сложете да се пекат в предварително загрята силна фурна.

Пригответе в съд на котлона захарния сироп и сиропирайте готовите баклавички, като трябва хубаво да се напоят.

Най-добре е да ги похапнете на следващия ден.подобни рецепти тук
5 3
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар