Заешко месо с леща

14/05/2013
Гаро
отГароНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо529
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

  • заешко месо - 1 бут
  • мас – 1.5 с. л.
  • леща – 400 гр.
  • подправки - за супа 1 пакетче
  • дафинов лист - 1 бр.
  • чесън - 4 - 5 скилидки, слълцан
  • чубрица
  • оцет - винен
  • захар – 1 к. л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутът се запържва в мазнина от двете страни. Предварително накиснатата леща в 2 л вода се прибавя заедно с подправките и чесъна към месото и се вари на тих огън.

Подправя се със сол оцет и захар.

След като се свари месото, се отделя от костите, нарязва се на парчета и се разпределя по порции в глинени купички. Отгоре се залива с лещата и се поднася.

подобни рецепти тук
5 5
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар