Патешко с картофи

09/03/2012
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 890
  • Преглеждания за месеца100
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • патешко месо - 4 патешки бутчета
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • мащерка - 2 - 3 с.л. сушена
  • олио - 2 с.л.
  • вино - 100 мл бяло
  • сол - 3 с.л. едра
  • черен пипер
  • картофи - 1 кг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте патешките бутчета и ги подсушете с нож направете по няколко цепчици в тях и ги шпиковайте с накълцан чесън.

Добре ги осолете и ги натрийте или поръсете с мащерка. Слагат се в съд, поливат се с прясно изцеден лимонов сок, похлупва се капак да отлежат за 1 нощ.

Загрейте олиото в тиган и запържете равномерно бутчетата за по 2-3 минути от двете страни, докато си пуснат хубаво мазнината.

Подреждат се в тавата, долива се 1/2 ч.ч. гореща вода и 100 мл вино, плътно се слага алуминиево фолио и се слага да се пече в загряна умерена фурна за около 2 часа.

След това се маха фолиото и се добавят обелените и нарязани картофи, предварително объркани с малко сол и черен пипер. Пече се още около 30 минути без фолио.
подобни рецепти тук
5 3
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар