Кюфтета с праз

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k2k
03/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Вадете чиниите, защото кюфтетата са готови и са страхонти, а рецептата ще си запишете после"

Необходими Продукти

  • праз - 8 стръка
  • кайма - 1.5 кг
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • яйца - 5 бр.
  • лук - 1 глава
  • хляб - 1 филийка сух
  • черен пипер
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете праза. Задушете го в част от олиото с малко пипер и сол. Изсипете го в тавичка. Смесете каймата с 1 яйце, черен пипер, сол. Добавете към нея изстискания от водата хляб.

Оформете кюфтенца, които се изпържват в загрято олио. Наредете ги върху праза, след това долейте малко вода и печете в умерено загрята фурна.

Междувременно разбийте останалите яйца с лимоновия сок. Щом ястието е готово, залейте с яйцата и печете до зачервяване.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: