Вита босилеградска баница

16/01/2017
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай10686
"Хубавите баници си личат отдалеч, а тази е от най-вкусните "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо9 464
  • Преглеждания за месеца1616
  • Преглеждания за седмицата872
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопяваме половината масло и го смесваме с олиото, като предварително с част от олиото сме намазали тавичката за печене. Добавяме към мазнината 1 ч.ч. топла вода.

Натрошаваме сиренето, добавяме яйцата, киселото мляко със содата, захарта, брашното и малко сол. Разбъркваме всичко.

Разстиламе корите и съединяваме две по две, като между тях намазваме с мазнина.

Върху горната кора разпределяме от плънката до средата на кората. Навиваме на руло и подреждаме в тавичката за печене.

След като сме подредили корите смесваме остатъка от сирената и мазната смес и с нея обилно намазваме корите отгоре.

Накъсваме останалото масло на дребни парченца и ги разпределяме върху баницата. Печем на 180 градуса до готовност.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар