Вита босилеградска баница

16/01/2017
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
"Хубавите баници си личат отдалеч, а тази е от най-вкусните "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо4 076
  • Преглеждания за месеца99
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • кори за баница – 1 пакет
  • сирене – 200 г
  • яйца – 3 бр.
  • кисело мляко – 1 с.л.
  • сода – 1 щипка
  • брашно – 3 с.л.
  • захар – 1 с.л.
  • сол
  • олио – 1 ч.ч.
  • масло – 80 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопяваме половината масло и го смесваме с олиото, като предварително с част от олиото сме намазали тавичката за печене. Добавяме към мазнината 1 ч.ч. топла вода.

Натрошаваме сиренето, добавяме яйцата, киселото мляко със содата, захарта, брашното и малко сол. Разбъркваме всичко.

Разстиламе корите и съединяваме две по две, като между тях намазваме с мазнина.

Върху горната кора разпределяме от плънката до средата на кората. Навиваме на руло и подреждаме в тавичката за печене.

След като сме подредили корите смесваме остатъка от сирената и мазната смес и с нея обилно намазваме корите отгоре.

Накъсваме останалото масло на дребни парченца и ги разпределяме върху баницата. Печем на 180 градуса до готовност.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар