Жълт фасул на фурна

16/01/2017
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
"Супер лесна за приготвяне зеленчукова яхния - идеална за пости "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо397
  • Преглеждания за месеца54
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • жълт фасул – 500 г
  • моркови – 1 бр.
  • лук – 1 глава
  • домати – 1 бр.
  • чесън – 4 скилидки
  • олио – 1 к.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и измиваме фасула, нарязваме го на парчета с дължина – 4-5 см.

Запържваме в мазнината нарязания лук до порозовяване.

Добавяме нарязания морков и фасул, пържим 5-6 минути, като бъркаме и сипваме нарязания на ситно домат и чесън.

Доливаме ½ чаша вода и прехвърляме гозбата в съд с похлупак.

Печем във фурната, докато остане на мазнина. Сервираме поръсено с магданоз.
подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар