Слепени ореховки

16/01/2017
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
"Вадете любимият мармалад и се пригответе да слепвате, защото тези супер вкусни ореховки се пекат само за 10 минути "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо86
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесваме всички съставки и омесваме средно твърдо тесто, което разточваме на кора с дебелина 2-3 мм.

С чашка (за текила) се изрязват кръгчета и се подреждат в тава, върху хартия за печене. След като се подредят се намазват с белтъка (с четка) и отгоре се слагат парчета орехи (може нарязани или начупени, може и други ядки).

Печем в предварително загрята фурна на 150 градуса за около 8-10 минути, не трябва да станат много тъмни.

Вадим ги и още докато са топли ги отлепваме от хартията с помощта на нож.

Мажем ги с мармалад и ги слепваме, оставяме да се охладят и ги овалваме в пудра захар.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар