Смесена дребна туршия

01/11/2012
Веска
отВескаНовак
  • Приготвяне
  • Общо
  • Порции10 буркана
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 810
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Цветното зеле се накъсва на малки розички и се поставя в емайлиран съд. Прибавят се обеленият арпаджик, зелената бамя, зелените домати , морковите нарязани на кръгчета, целината нарязана на филии, зелето нарязано на тънки ивици и лютите чушки.

Сместа се осолява, като се поставя 20 гр. на килограм зеленчуци и се оставят няколко часа да се ароматизират.

Отделеният сок от зеленчуците се отцежда и сместа се нарежда в буркани.

Залива се с изстинала преварена саламура приготвена в съотношение 1 л. вода, 1 л. оцет и 150 гр. сол.

Бурканите се затварят се и се прибират на студено място.
подобни рецепти тук
5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар