Мариновани камби с оцет и мед

16/04/2009
от ДаринаНовак
"Още една изпитана рецепта за мариновани камби, която трябва да опитаме на всяка цена!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо34 959
  • Преглеждания за месеца711
  • Преглеждания за седмицата123
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг3.9 от 5

Необходими Съставки

  • камби
  • оцет – 2.5 л.
  • вода – 2.5 л.
  • сол – 500 г
  • мед – 500 г
  • олио – 500 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре развити, здрави, червени камби се измиват в обилно количество вода, а дръжките им се отрязват близо до основата.

Камбите се попарят за 1–2 мин. във вряща марината, приготвена в съотношение 2.5 л. вода, оцет – 2.5 л. , сол – 500 г , мед – 500 г, олио – 500 мл.

Нареждат се в буркани и се заливат с марината, в която са попарени.

Бурканите се затварят плътно и се оставят на студено място.
подобни рецепти тук
5 5
4 5
3 2
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

mima
mima
13.09.2013 14:50
ЗА 10КГ КАМБИ СТАВА ВЪПРОС
0
0
Геро
Геро
12.10.2012 16:40
явно не! щом не пише...вие ако няма да сте спокойни, си сложете по 1-2 аспирина :)
0
0
валя
валя
11.10.2012 12:02
Аспирин слага ли се?
0
1

Виж всички коментари или напиши такъв