Баклава с 45 кори

13/01/2017
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
"Спазвайте указанията и ще се радвате на най-вкусната баклава, която може да си представите "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции15 парчета
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо342
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • готови кори - 44 бр. за баклава
  • масло - 400 г
  • орехи - 500 г
  • вода - 5 ч.ч.
  • захар - 5 ч.ч.
  • ванилии - 1 бр.
  • За допълнителната кора
  • брашно - 1 шепа
  • вода - колкото поеме
  • пшенично нишесте - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопяваме маслото.

Намасляваме тавата и подреждаме половината кори, изсипваме орехите, като отделяме малко за поръска върху баклавата.

Покриваме с останалите кори.

От брашното и водата омесваме тесто, от което разточваме 45-тата кора на тънко, като разточваме върху пшенично нишесте.

С получената кора покриваме баклавата и с остър нож режем на фигури.

Изсипваме разтопеното масло, като внимаваме да попадне навсякъде в пролуките и да покрие цялата кора.

Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна до зачервяване.

Сваряваме водата и захарта и оставяме сиропа да ври за 10 минути. Махаме от котлона и прибавяме ванилията.

Заливаме студената баклава с горещия сироп, покриваме с капак или фолио и оставяме да престои за поне 24 часа, за да поеме сиропа.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар