Пилаф от червена леща

13/01/2017
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
"Перфектната вегетарианска вечеря или вкусна гарнитура - леща пилаф "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо353
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • червена леща - 2 ч.ч.
  • лук – 1 глава
  • олио – 1 к.ч.
  • сол
  • чубрица – на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме и запържваме лука, посоляваме.

Измиваме лещата и слагаме да се вари при лука с вода, която покрива лещата. Посоляваме и овкусяваме с чубрица.

Варим на среден огън, като внимаваме да не загори.

Сваляме от котлона в момента, в който водата е поета от лещата.

Покриваме и оставяме да изпръхне.
подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар