Жасминов ориз с бъркани яйца

13/01/2017
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
"Лесно за приготвяне и много вкусно ориенталско ястие, което ще ви зареди с настроение и енергия "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо150
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • жасминов ориз – 2 ч.ч.
  • олио – 1 к.ч.
  • яйца – 2 бр.
  • масло – 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме ориза и в тенджерка го запържваме с олиото за 5-6 минути.

Доливаме топла вода, докато покрие ориза на 2 пръста отгоре. Посоляваме и варим покрит на ниска степен за 10 минути.

Изключваме котлона и оставяме водата да се поеме от ориза.

Отделно запържваме яйцата в маслото и енергично ги разбъркваме.

Сервираме ориза, посипан с яйцата.
подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар