Селски боб със запръжка

13/01/2017
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай10686
"Като ще е боб по селски, да е пържен, защото така е най-вкусен "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо14 802
  • Преглеждания за месеца354
  • Преглеждания за седмицата79
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме боба от вечерта за 8 часа.

Изплакваме и варим в студена вода до омекване.

В тиганче запържваме нарязания лук, прибавяме почистените и нарязани на ситно целина и моркови. Пържим 5-6 минути и посипваме с брашното. Ако е необходимо, може да добавим малко олио.

Запържваме брашното и добавяме нарязания на ситно домат.

След още 2-3 минути поръсваме с червения пипер и посоляваме.

С черпак сипваме от течността на сварения боб и разбъркваме. Смесваме запръжката със сварения боб и поръсваме с джоджена.

Варим още 10-15 минути.
подобни рецепти тук
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Marche
Marche
24.05.2018 15:04
Много ни се хареса бобчето в къщи :) Благодаря за рецептата.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв