Селски боб със запръжка

13/01/2017
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
"Като ще е боб по селски, да е пържен, защото така е най-вкусен "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 735
  • Преглеждания за месеца194
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • боб – 500 г
  • лук – 1 глава
  • моркови – 2 бр.
  • целина – 1 резен
  • домати – 1 бр.
  • брашно - 3 с.л.
  • червен пипер – 1 с.л.
  • олио – 1 ½ к.ч.
  • сол
  • джоджен – 2 с.л., сух
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме боба от вечерта за 8 часа.

Изплакваме и варим в студена вода до омекване.

В тиганче запържваме нарязания лук, прибавяме почистените и нарязани на ситно целина и моркови. Пържим 5-6 минути и посипваме с брашното. Ако е необходимо, може да добавим малко олио.

Запържваме брашното и добавяме нарязания на ситно домат.

След още 2-3 минути поръсваме с червения пипер и посоляваме.

С черпак сипваме от течността на сварения боб и разбъркваме. Смесваме запръжката със сварения боб и поръсваме с джоджена.

Варим още 10-15 минути.
подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар