Пърленки с кашкавал и сирене

05/03/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър3763328
"Вкусни и пухкави пърленки от българската ретро кухня, които стават все по-актуални напоследък"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции12-14 бр.
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо108 917
  • Преглеждания за месеца1578
  • Преглеждания за седмицата90
  • Коментари5 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете содата в киселото мляко, добавете яйцата и брашно.

Замесете меко тесто, като добавите колкото е необходимо брашно. Оставете го 30 минути да втаса.

От тестото късайте парчета с големината на юмрук. И ги разточвайте върху намазнена повърхност на много тънка кръгла кора.

Поръсете отгоре с натрошено сирене настърган кашкавал и няколко малко кубченца масло.

Всяка пърленка се пече в предварително загряна фурна до приятен лек загар на кашкавала. Хапват се топлички.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 19
4 4
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

готвач
готвач
06.09.2014 19:54
Въобще не станаха вкусни.Това тесто не е за пърленка.
7
7
Cофи
Cофи
18.01.2014 18:31
станаха чудни.брашното при мен бе 2ч.чаши
7
4
Вики
Вики
18.01.2014 08:48
Дами, колко брашно пое тестото ?
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв