Постен шоколадов сладкиш

03/03/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър3762295
"Шоколад, шоколад и пак шоколад - вкусен и много идеен сладкиш за тези от вас, които обожават шоколад, но държат и на фигурата си "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции10-12 парчета
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо29 611
  • Преглеждания за месеца174
  • Преглеждания за седмицата14
  • Коментирана8 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

  • брашно - 1 и 1/2 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • какао - 1/4 ч.ч. натурално
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • олио - 1/3 ч.ч.
  • оцет - 1 ч.л. ябълков
  • ванилия - 2 прахчета
  • вода - 100 мл
  • кафе - 100 мл еспресо
  • орехи - 50 г натрошени
  • за глазурата
  • какао - 2 с.л.
  • мазнина - 2 с.л. растително масло
  • захар - 6 с.л.
  • вода - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Включете фурната на 170-180 градуса. Пресейте брашно в купа и разбъркайте със солта и содата, какаото, захарта и ванилията.

Добавете постепенно олиото, водата и оцета. Объркайте накрая добре с орехите, а може да добавите и стафиди по желание или други сушени плодове.

Сипете сместа върху тава или форма за кекс, застлана с хартия за печене. Сложете да се пече за около 30-35 минути. Проверете накрая готовността с клечка.

Оставете готовия сладкиш да изстине и го нарежете. Залейте го с глазурата, която се приготвя от разтопените заедно какао, захар, мазнина и вода.

подобни рецепти тук
5 12
4 3
3 3
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (8)

изи
изи
23.04.2015 11:07
Не спазих точно рецептата- направих го с бакпулвер, малко мусковадо, кокосово масло и добавих портокалови кори,не правих глазура, но стана просто отличен. Благодарности за рецептата!
0
0
Нати
Нати
19.10.2013 16:54
Който го е направил, сложил ли е кафето?
0
1
anna
anna
31.03.2013 15:48
а с кафето какво правим?
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв