Картофени кюфтета с бекон

03/03/2012
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8-10 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 404
  • Преглеждания за месеца67
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4,8 от 5

Необходими Съставки

  • картофи - 5 броя
  • бекон - около 150 г
  • кашкавал - 100 г
  • яйца - 2 броя
  • прясно мляко - 50 мл
  • лук - 1 глава
  • галета
  • копър - по желание
  • чубрица
  • сол
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофите и ги пасирайте с прясното мляко. Добавете ситно нарязаните бекон, лук, настъргания кашкавал, 1 разбито яйце и подправките на вкус.

Разбъркайте добре и с влажни ръце оформете кюфтенца, които овалвайте във второто разбито яйце и галета. Слагайте да се пържат в сгорещена мазнина. Готовите кюфтета с бекон отцедете върху решетка.подобни рецепти тук
5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар