Карамелен ябълков сладкиш

01/03/2012
Шоколадка
отШоколадкаНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо13 928
  • Преглеждания за месеца57
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе си тава, в която ще печете сладкиша. Сипете в нея 3/4 ч.ч. захар и маслото, поставете на горещия котлон и карамелизирайте, като леко разбърквате. Трябва да се получи леко кафяв карамел, а не да прегаря.

Предварително трябва да сте обелили и нарязали на полумесеци ябълките. След като махнете карамела, подредете върху него резените ябълки. Старайте се да са красиво подредени, защото сладкишът след печене се обръща.

Разбийте яйцата с останалата захар и добавете брашното, предварително смесено с бакпулвера. Сипете ванилията, разбийте до хомогенност и залейте сладкиша. Сложете да се пече до готовност в умерено загряна на 180 градуса фурна.

Още топъл обърнете сладкиша върху голяма чиния или поднос.Обикновено в тавата остава карамел и затова може да долеете 1 чаша водичка, да кипнете на котлона и да полеете сладкиша с този карамелен сироп.подобни рецепти тук
5 9
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Роси
Роси
01.12.2013 17:06
Правя сладкиша от години и става чуден . Ябълките никога не ги печа предварително, преди да ги покрия с тестената каша.
0
0
Стефка
Стефка
09.10.2013 18:05
Сладкиша е чудесен!Може да се приготви и с други плодове,аз добавям върху карамелизираните плодове орехи и малко канела!
0
0
Светла
Светла
09.10.2013 16:15
Сладкишът е направо супер, но аз пека около 15 минути ябълките върху карамела и после ги заливам с тестото. И не слагам бакпулвер.
0
1

Виж всички коментари или напиши такъв