Оригинална агнешка дроб сарма

16/10/2012
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо9 385
  • Преглеждания за месеца1507
  • Преглеждания за седмицата34
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • карантия - 200 гр. агнешка дреболия
  • масло - 20 гр.
  • агнешко було - 30 гр.
  • лук - 30 гр.
  • ориз - 10 гр.
  • кисело мляко - 30 гр.
  • брашно - 1 с. л.
  • яйца - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • джоджен
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитите дреболии се варят в подсолена вода до омекване.

Запържва се лукът и се прибавят нарязаните дреболии и оризът. Поръсва се със сол, ситно нарязания джоджен, магданоз и черен пипер. Залива се с прецедения бульон, в които са врели дреболиите.

Булото се реже на квадрати. С голяма лъжица върху него се слага от плънката и се завиват сърмите.

Готовите сърми си нареждат в тава, заливат се с малко вода и се пекат във фурна. Върху всяка сърма се слага парче масло.

Опечена дроб сърмата се залива с разбитото яйце, кисело мляко и брашно, след което се запича отново.
подобни рецепти тук
5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар