Печено свинско бутче

02/01/2017
Росица Стояноваот Росица СтояноваНовак / Автор
"Класика за ценителите на вкусното свинско бутче "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо903
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • свински бут – 2 кг цял
  • масло – 50 г
  • лимони – 3 бр.
  • бяло вино – 2 ч.ч.
  • мед – 2 - 3 с.л.
  • черен пипер
  • чесън
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте бутчето, подсушете го и го набодете с остър нож на няколко места. Шпиковайте с нарязан чесън. Залейте бутчета с марината от виното, олиото и сока от 1 лимон.

Посолете, поръсете с черен пипер и оставете да се маринова за 2 часа, като от време на време го обръщайте. Подсушете и го сложете в тава. Нарежете маслото на малки парченца и наредете върху бута.

Печете в предварително загрята на 240 градуса фурна за 15 минути, след това намалете на 180 градуса и печете още половин час, като от време на време поливате с маринатата.

Разбъркайте меда със сок от втория лимон.

Полейте месото и печете още половин час. 10 минути преди да извадите месото от фурната, нарежете третия лимон на тънки резени и наредете върху бутчето.подобни рецепти тук
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар