Апетитни джоланчета с ябълки

27/12/2016
Росица Стоянова
отРосица СтояноваИноватор780587688
"Идеи за празнични вечери - много, но тази определено си заслужава "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо373
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • свински джолани – 2 бр. с кожата
  • ябълки – 2 бр.
  • лук – 3 глави
  • сол – 1 с.л.
  • чесън – около 10 скилидки
  • кимион – на зърна
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте джоланчетата и ги подсушете внимателно с домакинска хартия.

Счукайте в хаванче скилидките чесън и ги сместе със зехтин и сол. Намажете с получената кашичка джоланите и поръсете с кимиона на зърна.

Почистете ябълките и ги нарежете на тънки резени. Лука нарежете на шайби.

Покрийте дъното на тава за печене с лука и ябълките, сложете изправените джоланчета и налейте вода (до средата на тавата).

Печете в загрята на 190 градуса фурна до готовност. Сервирайте с гарнитура по избор.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар