Бъбреци соте с гъби

28/01/2013
Иванина
отИванинаНовак
"Сотирани бъбреци? Сещате ли се за по-подходящ повод да отворите бутилка отлежало червено вино?"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции1
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 239
  • Преглеждания за месеца55
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • бъбреци – 200 гр. телешки или др.
  • масло – 15 гр.
  • гъби – 100 гр.
  • картофи – 80 гр.
  • брашно – 5 гр.
  • вино – 1 с. л.
  • магданоз
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бъбреците се измиват добре, след което се режат на две по дължина и се варят. След като заврат водата се изхвърля, а с нея и неприятната миризма. Варят се отново в чиста подсолена вода до омекване. След като се сварят се режат на тънки ленти.

Гъбите се варят отделно, също нарязани на парчета, а след това се задушават в масло. Прибавят се към тях и бъбреците всичко се задушава.

Ръси се брашно и след като се запържи се залива с вино. След няколко минути се залива с бульона от гъбите и бъбреците.

Всички продукти се смесват и варят няколко минути.
Сервират се в затоплено блюдо, поръсени със ситно нарязан магданоз и черен пипер с приготвените картофи соте.

подобни рецепти тук
5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар