Ребърца в зелеви листа

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k9199581k
Ребърца в зелеви листа1 / 2
29/12/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
130 мин.
Общо
170 мин.
"Когато си почитател на вкусните селски манджи, то е до живот"

Необходими Продукти

  • свински ребра - 750 г
  • свинска мас - 1 с.л.
  • лук - 1 глава
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • кисело зеле - 1 бр.
  • брашно - 1 ч.л.
  • сланина - 50 г
  • червен пипер
  • сол
  • черен пипер
  • телешки бульон - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на порции от две ребра. Подправяме със сол и черен пипер и ги запържваме в маста.

Намазваме ребрата с доматеното пюре и прибавяме предварително наситнения и запържен лук.

Разделяме зелето на листа. Всяко ребра поставяме върху зелев лист и завиваме.

Редим в дълбока тенджера заливаме с бульона и готвим на умерен огън.

Отделно запържваме наситнената сланина с брашното, добавяме червен пипер и с полученото заливаме ребрата.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: