Патица с домати и зеле

29/12/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
"Не е нужно да сте опитни кулинари, за да сготвите вкусна патица и тази рецепта го доказва "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции7
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо85
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Измиваме и подсушаваме патицата, разрязваме я през гърдите и я посоляваме.

Варим птицата в малко вода на тих огън, докато започне да омеква.

Нарязваме зелето на ситно и го претриваме с малко сол.

Задушаваме го на тих огън в отделената мазнина от патицата и доливаме малко вода.

Прибавяме обелените и наситнени домати и задушаваме за 10-15 минути.

Прибавяме червения пипер и чубрицата и изсипваме зелето в тава.

Поставяме патицата върху него, заливаме с останалия бульон и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност, като я обръщаме, за да се изпече равномерно.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар