Пияно свинско с карамфил

31/12/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
"Истинско угощение за гурмани. Ястие, създадено да впечатлява "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо294
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Сваряваме месото в достатъчно вода за 40 минути.

Вадим месото и нарязваме повърхността на ромбчета с дълбочина 0.5 см.

Поставяме в дълбока тава, заливаме с виното и печем в предварително загрята на 200 градуса фурна за 20 минути.

В купа разбъркваме горчицата, коняка, меда и портокаловата кора и разбъркваме.

Отделно разбъркваме червения пипер, джинджифила, кърито, мащерката и черния пипер. Добавяме ги към горцицата и разбъркваме.

На 20-тата минута вадим месото и го намазваме с получената смес, набождаме карамфила.

Връщаме във фурната и печем, като поливаме месото с получилия се в тавата сос до готовност.

Вадим месото и го държим на топло, соса прецеждаме и сипваме в подходящ съд за котлон.

Към соса обавяме нишестете разредоно с 1 с.л. вода и оставяме да поври.

Загряваме коняка и го запалваме и прибавяме към соса.

Сервираме месото със соса.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар