Печена гъска с плънка
21/12/2016

Снимка: ezine.bg
Добави снимка+3 точки
отСевда АндрееваДжедай10686
"Готови ли сте за малко висш пилотаж в кухнята?"
- Приготвяне
- Готвене
- Общо
- Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
Необходими Съставки
- гъска - 1 бр. (около 4 кг)
- ябълки - 3 бр.
- лук - 2 глави
- кестени - 200 г
- хляб - 2 филийки
- кимион - 1 ч.л.
- майорана - 1 ч.л.
- прясно мляко - 250 мл
- пелин - 1 ч.л. сух
- сол
- черен пипер
Начин на приготвяне
Нарязваме ябълките и лука на ситно. Накисваме хляба в млякото. Белим и режем на четвъртинки кестените.
В купа разбъркваме кестените, лука, 1/3 от ябълките, изстискания хляб и овкусяваме със сол, черен пипер, кимион и майорана.
Измитата и подсушена гъска посоляваме и поръсваме с черен пипер и сух пелин отвън и отвътре и пълним с получената плънка, зашиваме я.
Слагаме птицата с дълбока тава с гърдите нагоре и доливаме 500 мл гореща вода. Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за 1 час.
Вадим от фурната и прибавяме останалите ябълки. Връщаме във фурната и допичаме до готовност, като поливаме с получения сос на всеки 20-25 минути.подобни рецепти тук
В купа разбъркваме кестените, лука, 1/3 от ябълките, изстискания хляб и овкусяваме със сол, черен пипер, кимион и майорана.
Измитата и подсушена гъска посоляваме и поръсваме с черен пипер и сух пелин отвън и отвътре и пълним с получената плънка, зашиваме я.
Слагаме птицата с дълбока тава с гърдите нагоре и доливаме 500 мл гореща вода. Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за 1 час.
Вадим от фурната и прибавяме останалите ябълки. Връщаме във фурната и допичаме до готовност, като поливаме с получения сос на всеки 20-25 минути.подобни рецепти тук