Свинско печено в бира

31/12/2016
"Заредете се с повечко бира, защото ще ви трябва хем за готвенето, хем за яденето "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 072
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 1.5 кг
  • мащерка
  • риган
  • масло - 50 г
  • брашно - около 50 г
  • бира - 500 мл тъмна
  • захар - 1 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • лук - 2 глави
  • дафинов лист
  • сол
  • олио - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 150 градуса. Почистете месото от всякакви тлъстини, след което го нарежете на пържолки.

Смесете мащерката, дафиновия лист, солта и ригана.

Втрийте подправките в пържолите. Наредете овкусените пържолки в купа, покрийте и оставете за 2 часа в хладилник, за да се смесят добре ароматите.

Загрейте олиото в тиган и запържете пържолите.

Прехвърлете ги в глинено гърне. Задушете чесъна и лука в тигана, след около 5 минути добавете бирата и захарта и кипнете. Изсипете сместа върху пържолите и печете за 2 часа. Извадете ги от гърнете и сложете в чиния, подходяща за сервиране.

В подходяща купичка смесете маслото и захарта. Загрейте соса, който е в гърнето, на умерен огън и добавете от маслото, за да го сгъстите. Щом се посгъсти сосът, залейте всяка пържола и поднесете.подобни рецепти тук
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар