Канелени звездички с карамфил

25/12/2016
Росица Стояноваот Росица СтояноваНовак / Автор
"На небето Коледни звезди греят, а на трапезата ви вкусни канелени звездички ще ви изкушат "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции30-35 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо158
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • бадеми – 450 г смлени (бланширани)
  • канела – 1 ч.л.
  • белтъци – 3 бр.
  • пудра захар – 270 г
  • карамфил – 1 щипка
  • брашно – 50 г
  • сол – щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 150 градуса. Разбийте с миксер белтъците и солта докато видите, че побеляват и стват по-обемни. Добавяйте малко по малко захарта и продължавайте да разбивате докато получите плътна смес. Оставете 100 г за декорация от тази смес.

Отделно смесете брашното с подправките и бадемите (предварително смлени). Прибавете внимателно към сместа с белтъците и разбъркайте. Разточете тестото между два лита хартия за печене – дебелината на получения блат трябва да е около 5 мм.

Махнете горната хартия и изрежете звездички. Намажете ги с отделената смес с белтъците и сложете тавата на най-долното ниво във фурната.

Печете около 15-тина минути, като имайте предвид, че повърхността им трябва да си остане бяла.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар