Чорба по шопски

21/12/2016
Росица Стояноваот Росица СтояноваНовак / Автор
"С шопите шега не бива - на тях и чорбата им е с мръвки "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо492
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • свинско месо - 400 г
  • праз - 200 г
  • ориз - 40 г
  • мас - 30 г
  • зелев сок - 500 мл
  • картофи - 150 г
  • червен пипер - 5 г
  • черен пипер - 10 зърна

Начин на приготвяне

Почистете месото и го нарежете на парченца. Сложете нарязаното месо в тенджера, залейте с около 400 мл студена вода и варете на слаб огън, докато месото омекне.

Прибавете нарязания лук (предварително го задушете в маста и малко вода, след което добавете към него червения пипер). Към сместа добавете ориза и нарязаните картофи.

След 5 минути разредете със зелевия сок и варете до готовност. Поднесете чорбата топла, като я поръсите с черен пипер.подобни рецепти тук
  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар