Картофи с наденица на фурна

11/02/2012
от БарфиНовак
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо10 896
  • Преглеждания за месеца177
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4,4 от 5

Необходими Съставки

  • наденица - 3 броя сурови
  • картофи - 1 кг
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • червени чушки - 1 брой
  • олио
  • черен пипер - 1/2 ч.л. смлян
  • бял пипер - 1/2 ч.л.
  • риган - 1 с.л. сух
  • чубрица - на вкус
  • бульон - 200 мл пилешки или зеленчуков
  • сметана - 100 мл течна
  • сол - на вкус
  • магданоз - накълцан, за поднасяне
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте няколко с.л. в тиган и запържете нарязания на тънки полумесеци лук и чесън. Щом леко се запържи, добавете нарязаната на парчета наденица. Овкусете с малко черен и бял пипер и сол на вкус.

Докато наденицата се запържва, нарежете картофите на парчета и ги изсипете в намазнена тава заедно с нарязаната на тънки кръгчета чушка. Добавете леко позапържената наденица и разбъркайте всичко, като добавите риган чубрица, сол на вкус и още малко бял и черен пипер.

Загрейте бульона без да завира и го смесете със сметаната. Излейте върху картофите и наденицата и сложете ястието да се пече до готовност в предварително загряна фурна на около 189-190 градуса. Поднесете порция картофи с наденица, поръсени с малко пресен магданоз.подобни рецепти тук
5 4
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар