Сухи чушки пълнени с боб и кисело зеле

24/12/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
"Ето я и любимата ни рецепта за Бъдни вечер, с която и тази година ще нагостим близки и приятели "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо178
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме боба за 12 часа в студена вода. Сваряваме го, като изсхвърляме 2 води. Прибавяме наситнените лук и моркови и варим до омекване.

Накисваме почистените от семките чушки във вряла вода.

Наситняваме зелето и го задушаваме в олиото, докато омекне. Към него добавяме отцедения боб и разбъркваме.

Пълним чушките с получената смес, запечатваме отворите им, като ги потапяме в брашно.

Редим чушките в намаслена тава и разпределяме върху тях останалата плънка.

В тавата прибавяме малко зелев сок, разреден с вода. Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар